Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем по мотора на алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем по мотора на алфа 146

привет колеги
    Днес жената пали колата и какво да чуя мотора трака от дясна страна от към 3,4 цилиндър.Оставих колата да загрее вдигна около 90градуса и тракането остана,не я загасих и направо отидох до един познат който има сервиз и кара от близо 10год. алфи.Когато вече престигнах и вдигнахме капака мотора нито тракаше нито нищо работеше тихо и перфектно,маслото е на 500км. Селения Рейсинг
    За сега съм на мнение,че е някой повдигач ама знам ли?Мотора 2.0 тс
    Благодаря предварително на всички

колеги днес пак е същата работа,ако е повдигач трябва да се смени или е от маслото макар,че райсинга знам,че най доброто от маслата на селения.Ако е от повдигачите трябва да се сменя само проблемния или всичките и като пари горе долу колко ще излезнат частите и работата и вярно ли е,че TS-ка държат по около 200000км и мотора е за ремонт

Comment

Кои разправя така?Моя е на 176К км не гори масло и си работи перфектно за сега.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Не знам дали е от повдигач. Лятото на пасата изпляска на 3ти цилиндър повдигача и стана от раз. Общо взето - разпределителен вал+всички повдигачи и лагерите. Ако ще я продаваш може и само прецакания да смениш. Иначе тва с километрите нз дали е така мойта вече минава 193к и не пипа маслото върви си като пушка и единственото тракане от г-н вариатор

Comment

ясно колега ако се влоши направо ще взимам един комплект повдигачи и ще я правя,а отностно км само съм чувал,но се надявам да не е така макар да нямам излишни пари ако ли не каквото стане ще се прави.А отностно маслото освен селения какво друго масло е добро за алфичката ми,но пак да е 10в60,че с моите км които правя се стига и до 2-е смени на година

Comment

Аз карах с Мотул пък проблеми съм нямал
            Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

че то мотул и по добро и по скъпо от селения

---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

Ако намериш читаво кастролче още по добре верно пак малко по соленко идва от селенията ама на мойта много и харесва . Mobil също е алтернатива Доказани марки ,огромни лабораторий ,техника и инженери. Ако търсиш рейсинг и Statoil е хубаво .
              alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
              Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

привет колеги
                отностно маслата имам един познат който внася масла Motul,Castrol,а за маслото Statoil вчера един алфаджия от Нова Загора ми каза,че си кара алфите само с такова ама знам ли какво да слагам и дали е от маслото това тракане или вече е дошло време за ремонт

Comment

Да не ти трака вариатора, макар би следвало да познаваш шума от тракането му, колата става като дизел? Това със спирането на тракането ме води на тази мисъл.
                  Arena Coast Customs

Comment

не колега не е от него на старата алфа 2-а пъти сменях вариатор и ако е от него щях да разбера,а мой познат който има сервиз и кара 2-е алфи ми прегледа колата и каза,че не е от вариатора а ми от повдигачите както е било и при него преди време и ме посаветва да сменя маслото и ми препоръча да сложа Statoil с такова карал и повдигачи не е чувал на неговата от както е спрял да слага Селения.Аз преди 500км. сложих Селения Рейсинг(156лв.) поради това,че бях чел,че от цялата гама на Селения е най-доброто

Comment

Остави това с маслата, колата при спокойно шофиране няма да усети почти разликата межди рейсинг или някое копторно масло. Просто има проблем, който още не е сигурно какъв е явно Първото е да провериш главата, поне не е безбожно скъпо.
                      Arena Coast Customs

Comment

Щом си със селения рейсинг няма да е от маслото повярвай ми добро е .. И аз мислех да кажа вариатор ама ... знам ли може и повдигачи да са ама трябва по скоро да чука
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Колега, не прави грешката да сменяш повдигачи. Отваряш горе капака, сваляш валовете, мериш ги дали са ок. Ако има износена гърбица сменяш вала.

Вадиш и повдигачите, накисваш ги в нафта. Продухваш хубаво магистралите към повдигачите (пръсваш със спрей за карбуратори малко и с въздух под налягане да ги продухаш).

Като поседят повдигачите в нафтата няколко часа ги вадиш и ги разглабяш. Изчистваш всичкия нагар от вътре, сглабяш и монтираш. Ще заработи като нова (освен ако няма луфт в леглата на повдигачите).

Не си купувай повдигачи, защото няма да намериш хубави освен INA. Нищо друго!

Аз така смених 2 комплекта. Изядоха ми гърбиците (и не само на моята кола съм виждал това), смених валове, на края извадих оригиналните повдигачи и приложих процедурата по чистенето и сега не се чува мотора.

И аз карам с рейсинг. Мн. добро масло. Не се съмнявай в него.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Е защо пък ви се струва невъзможно маслото да е менте ?
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

А защо не оставиш колата да пренощува при твоя приятел и на сутринта той да я запали и да я чуе к`во прави.
                              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
                              X